Fotó: Brazilian Kitchen Abroad
A virslis rakott tészta szilveszterkor is kitűnő választás, ha a sok partifalatka helyett inkább egy laktató egytálételt varázsolnál az asztalra.
Szilveszterkor és új év első napján különösen nagy népszerűségnek örvend a virsli, leginkább praktikus okokból kifolyólag, ugyanis a babona szerint sem halat, sem szárnyast nem szerencsés enni újévkor. A virslit természetesen önmagában, mustárral is lehet fogasztani, de salátába vagy akár tésztába is rakhatjuk.
25 dkg orsótészta
4 db bécsi virsli
1 ek étolaj
1 db vöröshagyma
35 dkg tejföl
10 dkg tejszínes krémsajt
20 dkg trappista sajt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A tésztát forrásban lévő sós vízben feltesszük főni.
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virsliket, majd kb. 5 percig sütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt kikeverjük a tejszínes krémsajttal, majd ízlés szerint fűszerezzük. Ráöntjük a tejfölt a virslis keverékre és jól összeforgatjuk.
Kivajazott tepsibe beleöntjük a tészta felét, majd rátesszük a virslis keveréket, és megszórjuk reszelt sajttal. Erre mehet rá a tészta másik fele, majd a megmaradt sajttal is megszórjuk.
180 C fokon körülbelül 20 percig sütjük, vagy addig ameddig a sajt a tetején meg nem pirul. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…