Receptek

Virslis rakott tészta

A virslis rakott tészta szilveszterkor is kitűnő választás, ha a sok partifalatka helyett inkább egy laktató egytálételt varázsolnál az asztalra. 

Szilveszterkor és új év első napján különösen nagy népszerűségnek örvend a virsli, leginkább praktikus okokból kifolyólag, ugyanis a babona szerint sem halat, sem szárnyast nem szerencsés enni újévkor. A virslit természetesen önmagában, mustárral is lehet fogasztani, de salátába vagy akár tésztába is rakhatjuk.

Virslis rakott tészta

25 dkg orsótészta
4 db bécsi virsli
1 ek étolaj
1 db vöröshagyma
35 dkg tejföl
10 dkg tejszínes krémsajt
20 dkg trappista sajt
ízlés szerint
ízlés szerint bors

A tésztát forrásban lévő sós vízben feltesszük főni.

A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virsliket, majd kb. 5 percig sütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tejfölt kikeverjük a tejszínes krémsajttal, majd ízlés szerint fűszerezzük. Ráöntjük a tejfölt a virslis keverékre és jól összeforgatjuk.

Kivajazott tepsibe beleöntjük a tészta felét, majd rátesszük a virslis keveréket, és megszórjuk reszelt sajttal. Erre mehet rá a tészta másik fele, majd a megmaradt sajttal is megszórjuk.

180 C fokon körülbelül 20 percig sütjük, vagy addig ameddig a sajt a tetején meg nem pirul. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago