Ezerféle túrókrém variáció létezik, de nekünk még mindig a kapros verzió az egyik legnagyobb befutó. 

Reggelizz úgy, mint egy király – tartja a mondás, ám nem mindenki engedheti meg magának, hogy a reggeli elkészítésével bíbelődjön a rohanó hétköznapokban. Éppen ezért olyan ételekkel érdemes elsősorban próbálkozni, amelyek ripsz-ropsz megvannak, és akár napokig is gond nélkül elállnak.

A kapros túrókrémmel például nincs túl nagy macera: előtte való este érdemes elkészíteni, aztán reggel már csak kikapni kell a hűtőből, megkenni vele egy szelet kenyeret, és már fogyaszthatjuk is.

Hozzávalók

25 dkg tehéntúró
2.5 dkg margarin
2 ek tejföl
1 közepes db vöröshagyma
1 csokor kapor
só ízlés szerint

A túrót és a margarint a készítés előtt 1-2 órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.

A hagymát és a kaprot megtisztítjuk, és finomra vágjuk. Egy tálkába rakjuk őket felhasználásig.

Egy nagyobb tálkában alaposan elkavarjuk a vajat a túróval, majd hozzátesszük a tejfölt, és azzal is egyneművé keverjük. Lazítjuk vele a túrókrémet.

Ezután hozzátesszük a vágott hagymát és a kaprot, majd ízlés szerint sózzuk.

Egy két órát (vagy akár egy egész éjszakát) a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Kész is a kapros túrókrém, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: