Szerencsére kevés és olcsó alapanyagokból is lehet mennyei fogásokat készíteni, a spaghetti aglio e olio, azaz az olasz fokhagymás tészta tökéletes példa erre.
A tésztás receptekben az a legjobb, hogy bármikor lehet belőlük szupergyors és laktató ebédet vagy vacsit rittyenteni, és általában az elkészítésük is pofonegyszerű. Az olasz fokhagymás spagettire ez halmozottan igaz: a spaghetti aglio e olio az olasz konyha talán legegyszerűbb étele, amelyet későn este, a munkából hazaérve is könnyen össze tud dobni az ember, ráadásul csupán néhány egyszerű összetevőből áll.
Ha szeretnétek feldobni chili, sajt, garnéla vagy akár szarvasgomba is mehet hozzá, de minden macera nélkül, önmagában is nagyon finom.
50 dkg spagetti tészta (durumtészta)
4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem (ízlés szerint)
2 ek olívaolaj (vagy más olaj)
só ízlés szerint
A tésztát sós, lobogó vízben al dentére főzzük. Ha kész, leszűrjük, félretesszük.
A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, a petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk.
Serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a fokhagymát (vigyázzunk, nehogy odakapjon!), majd a végén a petrezselymet is hozzáadjuk. Ízlés szerint sóval meghintjük.
A félretett tésztát egy edényben összekeverjük a fokhagymás-petrezselymes olajjal, az egészet összemelegítjük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…