Fotó: The Works of LIfe
A paradicsomos-tonhalas tészta elkészítése olyan gyors és egyszerű, hogy hétköznap este vagy akár reggel is pikk-pakk összedobhatod.
A tésztás fogásokkal nehéz mellényúlni, ezért is szeretjük őket annyira, hiszen a rohanós hétköznapokban keveseknek van ideje komplex főételekkel előrukkolni. A paradicsomos-tonhalas tészta kifejezetten praktikus étel, laktató, finom, nem kell hozzá sok alapanyag, és olyan gyors, hogy akár munka előtt, a reggeli készülődés közepette is elkészítheted.
1 csomag tészta
2 doboz tonhal (280 g, saját levében)
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 konzerv hámozott paradicsom (500 g)
só, bors
csipet cukor
chilipehely
olívaolaj
friss oregánó, kakukkfű vagy rozmaring
A tésztát sós, lobog vízben feltesszük főni. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk benne először a vöröshagymát, majd később a fokhagymát.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhalat, majd összekeverjük ügyelve arra, hogy a darabokat ne törjük össze nagyon.
Mehet bele a konzervparadicsom, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadunk egy kevés cukrot, majd lassú tűzön felforraljuk. Néhány perccel azelőtt, hogy levesszük a tűzről, megszórjuk a friss fűszerekkel.
Ha a tészta elkészült, leszűrjük, összekeverjük a szósszal, a tetejére olívaolajat csepegtetünk, majd ízlés szerint megszórjuk a chilipehellyel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…