Fotó: Food52
A pasta alla norma egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb tészta Szicíliából, amit feltétlenül érdemes elkészíteni a padlizsán szezonban.
A padlizsánt a legtöbben padlizsánkrém formájában ismerik, pedig a püspöklila zöldség sokféleképpen elkészíthető: lehet belőle köret, egytálétel, csőben sült, leves vagy épp tésztafeltét is. Ez utóbbira jó példa Szicília egyik legismertebb étele, a pasta alla norma.
A mediterrán hangulatú tészta mindössze négy fő alapanyagokból áll: tészta, padlizsán, paradicsom és egy kevéske érett sajt. Az egyszerű, de nagyszerű fogás bármilyen tésztafélével készülhet, sőt mi több, még pizzára is rakható, a paradicsomos-padlizsános keverék pizzafeltétként is kiválóan működik.
A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.A nagyobb lábosban olajat hevítünk, majd beletesszük a hagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsompürét, sót és borsot, majd főzzük 15-20 percig.
Közben sós, lobogó vízben feltesszük főni a tésztát, és amikor kész, a szósszal együtt tálaljuk. Bazsalikomlevéllel, átnyomkodott ricottával tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…