Fotó: Food52
A pasta alla norma egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb tészta Szicíliából, amit feltétlenül érdemes elkészíteni a padlizsán szezonban.
A padlizsánt a legtöbben padlizsánkrém formájában ismerik, pedig a püspöklila zöldség sokféleképpen elkészíthető: lehet belőle köret, egytálétel, csőben sült, leves vagy épp tésztafeltét is. Ez utóbbira jó példa Szicília egyik legismertebb étele, a pasta alla norma.
A mediterrán hangulatú tészta mindössze négy fő alapanyagokból áll: tészta, padlizsán, paradicsom és egy kevéske érett sajt. Az egyszerű, de nagyszerű fogás bármilyen tésztafélével készülhet, sőt mi több, még pizzára is rakható, a paradicsomos-padlizsános keverék pizzafeltétként is kiválóan működik.
A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.A nagyobb lábosban olajat hevítünk, majd beletesszük a hagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsompürét, sót és borsot, majd főzzük 15-20 percig.
Közben sós, lobogó vízben feltesszük főni a tésztát, és amikor kész, a szósszal együtt tálaljuk. Bazsalikomlevéllel, átnyomkodott ricottával tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…