A spenótos-paradicsomos tészta a család kedvence lesz, ráadásul munka után is belefér az idődbe.
Talán mondanunk sem kell, hogy munka után mennyire nem esik jól a sürgés-forgása a konyhában, ezért a hétköznapokon érdemes olyan fogásokat választani, amelyek gyorsan, egyszerűen elkészülnek, mégis laktatóak és finomak. A spenótos-paradicsomos tészta pont ilyen: az alapja a paradicsomszósz, amihez egy kevés bébispenótot dinsztelünk, majd a végén bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal, és már fogyaszthatjuk is.
1 csomag tészta
500 g kockázott konzerv paradicsom
75 g sűrített paradicsom
6-7 szem koktélparadicsom.
2 gerezd fokhagyma
10 dkg bébispenót
oregánó
só, bors
reszelt parmezán
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, és egyszer-kétszer átkeverjük. (Vigyázzunk nehogy odaégjen!)
Mikor egy picit megpirult, hozzáadjuk a friss és a konzerv paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés oregánóval, és fedő alatt 10-15 percig főzzük.
Belekeverjük a bébispenótot is, és addig főzzük, ameddig a levelek kissé meg nem fonnyadnak.
Ha a tészta al dente, leszűrjük, hozzáadjuk a szószhoz, alaposan elkeverjük, majd bőségesen megszórjuk a reszelt parmezánnal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…