Minden háznak megvan a maga tökéletes tojáslikőr receptje, nem csoda, hiszen ez az ital finom és krémes, na meg elég ütős is!

Bár többnyire húsvét táján van divatja a tojáslikőrnek, a mi családunk valamiért mindig karácsony táján fogyasztja. Ha jól készítjük, finom welcome drink is lehet, mutatunk hozzá egy receptet!

A receptek többsége általában vodkával készül, de ha van otthon rum vagy netán egy kis konyak is, akkor azok is belecsordulhatnak a likőrünkbe, annál finomabb lesz. Reméljük nem kell mondanunk, de természetesen gyerekeknek még véletlenül se adjunk belőle!

A franciák fogyasztás előtt gyakorta hígítják egy kis száraz fehérborral, érdemes úgy is kipróbálni!

Fotó: Pinterest

Hozzávalók

  • 4-5 dl vodka
  • 1/2 l tej
  • 2-3 dl tejszín
  • 6 db tojássárgája
  • 30-40 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • reszelt citromhéj

 

A tejet egy darabka széthasított vaníliával és a reszelt citromhéjjal együtt felforraljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, miközben a vaníliát is kiszedjük belőle.

A porcukrot kikavarjuk a tojássárgájával, folyamatosan keverve lassan hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, végül pedig a vodkát.

Szépen üvegekbe töltjük, alaposan ledugaszoljuk, és már kész is!

Hideg spájzban vagy a hűtő alján érlelődjék, az első hetekben időről időre fel kell rázni.

Húsvétra lesz tökéletes, megfelelően tárolva évekig eláll, csak nehogy elfeledkezzetek róla!

Kész is az isteni tojáslikőr, egészségetekre!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

2 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

2 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago