Fotó: Best German Recipes
Minden háznak megvan a maga tökéletes tojáslikőr receptje, nem csoda, hiszen ez az ital finom és krémes, na meg elég ütős is!
Bár többnyire húsvét táján van divatja a tojáslikőrnek, a mi családunk valamiért mindig karácsony táján fogyasztja. Ha jól készítjük, finom welcome drink is lehet, mutatunk hozzá egy receptet!
A receptek többsége általában vodkával készül, de ha van otthon rum vagy netán egy kis konyak is, akkor azok is belecsordulhatnak a likőrünkbe, annál finomabb lesz. Reméljük nem kell mondanunk, de természetesen gyerekeknek még véletlenül se adjunk belőle!
A franciák fogyasztás előtt gyakorta hígítják egy kis száraz fehérborral, érdemes úgy is kipróbálni!
A tejet egy darabka széthasított vaníliával és a reszelt citromhéjjal együtt felforraljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, miközben a vaníliát is kiszedjük belőle.
A porcukrot kikavarjuk a tojássárgájával, folyamatosan keverve lassan hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, végül pedig a vodkát.
Szépen üvegekbe töltjük, alaposan ledugaszoljuk, és már kész is!
Hideg spájzban vagy a hűtő alján érlelődjék, az első hetekben időről időre fel kell rázni.
Húsvétra lesz tökéletes, megfelelően tárolva évekig eláll, csak nehogy elfeledkezzetek róla!
Kész is az isteni tojáslikőr, egészségetekre!
[sc name=”facebook” ]
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…