Fotó: Best German Recipes
Minden háznak megvan a maga tökéletes tojáslikőr receptje, nem csoda, hiszen ez az ital finom és krémes, na meg elég ütős is!
Bár többnyire húsvét táján van divatja a tojáslikőrnek, a mi családunk valamiért mindig karácsony táján fogyasztja. Ha jól készítjük, finom welcome drink is lehet, mutatunk hozzá egy receptet!
A receptek többsége általában vodkával készül, de ha van otthon rum vagy netán egy kis konyak is, akkor azok is belecsordulhatnak a likőrünkbe, annál finomabb lesz. Reméljük nem kell mondanunk, de természetesen gyerekeknek még véletlenül se adjunk belőle!
A franciák fogyasztás előtt gyakorta hígítják egy kis száraz fehérborral, érdemes úgy is kipróbálni!
A tejet egy darabka széthasított vaníliával és a reszelt citromhéjjal együtt felforraljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, miközben a vaníliát is kiszedjük belőle.
A porcukrot kikavarjuk a tojássárgájával, folyamatosan keverve lassan hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, végül pedig a vodkát.
Szépen üvegekbe töltjük, alaposan ledugaszoljuk, és már kész is!
Hideg spájzban vagy a hűtő alján érlelődjék, az első hetekben időről időre fel kell rázni.
Húsvétra lesz tökéletes, megfelelően tárolva évekig eláll, csak nehogy elfeledkezzetek róla!
Kész is az isteni tojáslikőr, egészségetekre!
[sc name=”facebook” ]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…