Kezdőlap Hírek Daisuke Café&Beans – különleges specialty kávézó nyílik Budapesten!

Daisuke Café&Beans – különleges specialty kávézó nyílik Budapesten!

953
0
Daisuke mission cupping
Kép: TwinCom
Hirdetés:

A Józsefvárosban nyíló Daisuke Café&Beans kínálatában egészen különleges kávék közül válogathatunk, amelyek 86.5 – 89.5 cupping pontszámukkal (ezt a Cup of Excellence minősítő versenyeken szerezhetik meg a kávék) a valódi elitet testesítik meg. Ráadásul az ízük mellett az a folyamat is különleges, ahogy eljutnak hozzánk, hiszen Daisuke mester felesleges közvetítők nélkül, a termelőknek méltányos árat fizetve vásárolja fel a kiválasztott farmok teljes termését.

Daisuke Tanaka egy japán kávémester, aki nemes egyszerűséggel a világ legjobb kávéját keresi. Így került kapcsolatba egy sor Dél-amerikai kávéfarmerrel, és közülük választotta ki azokat, akik a magas minőség mellett arra is törekszenek, hogy a kávétermelés által a közösségüket is építsék. Ez az egyik oka annak, hogy ezek a kávék nem olcsók – a létrehozásukban részt vevő minden szereplő méltányos ellentételezést kap a munkájáért.

A specialty-n belül is különleges

Ráadásul esetükben a specialty kávékon belül is külön kategóriáról beszélhetünk, ami nem más, mint az 1100 és 1800 méter magas termőterületeken, kézzel szüretelt dűlőszelektált típus. A specialty kávék a világ kávétermelésének kb. 5%-át teszik ki, ami eleve nagyon kis szelet, most pedig mindenki vegyen egy mély levegőt: a dűlőszelektált típus kevesebb, mint 1%.

Daisuke hitvallása szerint a kávé leszüretelésekor már eléri a minősége csúcsát, amelyet a pörkölés a legjobb esetben is csak megtarthat, rossz esetben pedig akár ronthat is rajta. A farmerektől felvásárolt kávét egy Lohring Falcon S15 típusú gépen pörkölik, méghozzá úgy, hogy Daisuke is jelen van, és személyesen felügyeli a folyamatot. De nem csak a pörköléssel van így, hanem a szürettel is, ahol ő maga választja ki a legjobb kávét a farmerektől, szóval elmondhatjuk, hogy valóban mindent kézben tart annak érdekében, hogy a nevével fémjelzett márka igazi csúcsminőséget képviseljen.

Daisuke kávézó kínálata
Kép: TwinCom

Kávézó és kóstoló

Az elkötelezett kávérajongók számára biztos, hogy igazi csemegét jelent a magas pontszámú kávékból készült italok fogyasztása, amelyeket minden szokásos módon kérhetnek, itt ugyanis nem dívik az a szemlélet, hogy bármilyen módszer kvázi „eretnekség” lenne. A lényeg ugyanis az élmény és az élvezet, szóval senkit nem fognak lenézni akkor sem, ha rengeteg tejjel kéri majd a kávéját. Ahhoz, hogy minden igazán tökéletes legyen, nem hiányozhat a képből az igazán profi barista sem – a Daisuke Café&Beans épp ezért a kezdeti időszakra „kölcsön kapta” Rin Nakamurát, aki egy elit barista, egyenesen Japánból.

Ez igazából nem kérdés… Kép: TwinCom

Mivel a specialty kávéknál különösen fontos ezen szereplő profizmusa, Rin abban is fontos szerepet kap, hogy kiképezze a hazai baristákat. Így ők is a lehető legalaposabb tudással segíthetnek majd a betérőknek a maximumot kihozni egy-egy csésze feketéből – akármelyiket is válasszák a szokatlanul széles, 11 különböző kávét tartalmazó választékból, amelyeket szakszerű módon végig kóstolhattunk a bemutatón. Aki szintén érdeklődik ilyen jellegű kóstolás iránt, annak különösen érdemes követnie a híreket a Daisuke Café&Beans háza tájáról, mivel ilyen eseményeket is szerveznek majd amellett, hogy mindig szívesen látják az egy-egy csészére betérő vendégeket is!

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház