Kezdőlap Hírek Házi mogyoróvaj egyszerűen

Házi mogyoróvaj egyszerűen

896
0
Hirdetés:

A mogyoróvajas kenyér egyszerűen isteni reggeli, és nemcsak az amerikaik kiváltsága. A boltokban kaphatóak azonban tele lehetnek mindenféle adalékanyagokkal. De van ám egy jó hírünk: ha hiszed, ha nem, egész egyszerűen elkészítheted otthon is. Na, mire vársz még?

Ha vágysz egy házi és természetes ízvilágra, mégsem akarsz lemaradni az ízrobbanásról, akkor tégy egy próbát a házi mogyoróvajjal! Tele van proteinnel, így jól telít, sőt egészséges zsírsav forrás is. A krémes mogyoróvaj színessé teheti reggeli étkezésinket, és tutira egészséges is.

Hozzávalók

  • 20 dkg földimogyoró
  • 1 teáskanál méz
  • egy csipet só
  • 1 ek olaj

Először is pirítsuk meg a hántolt, natúr földimogyorót!. A sütőlemezen egyengessük el a mogyorószemeket, hogy ne érjenek össze és ne fedjék le egymást. 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk be őket, majd 20 percen keresztül mehet is a pirítás. Félidőben ne felejtsük el megforgatni picit a szemeket, és nyitva hagyni a sütő ajtaját, hogy kiengedjük a párát. Ha kész vannak a mogyik, akkor hagyjuk hűlni 30 percig.

A langyos mogyorókat töltsük bele a turmixgépre, a mézzel és a sóval egyetemben, majd aprítsuk össze őket alaposan, teljesen daráljuk le a szemeket. Most csurgassuk bele az olajat, turmixoljuk 2-3 percig, ameddig szép, krémes állagot nem kapunk. Attól függően, hogy hogyan szeretjük, adhatunk még hozzá sót vagy mézet is. Ha rusztikus darabokra vágyunk, akkor adjuk hozzá a kimaradt mogyireszeléket!

 

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház