Ebben az ételben az a legjobb, hogy minden hozzávaló ott lapul hozzá a hűtődben. A paraszt tarhonya vagy másnéven a pásztortarhonya igenis lehet finom, felejtsük el a száraz menzai veziót, mutatunk hozzá egy igazán ízletes, szaftos variációt.

A tarhonyát valami oknál fogva méltatlanul keveset használjuk. Amikor mindez tudatosult bennünk, elszégyeltük magunkat, majd gyors nekiugrottunk egy paraszt tarhonya elkészítéséhez. Nem is értjük, miért nem jut eszünkbe gyakrabban, pedig roppant olcsó, finom és laktató is. Ígérjük, ezentúl nem feledkezünk meg róla!

Ha sokakat jól kell lakatnod, de nem akarsz több ezret elverni, akkor a paraszt tarhonya egy igazi segítség lehet számodra!

Hozzávalók

  • 30 dkg tarhonya
  • 40 dkg burgonya
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 15 dkg kolbász (füstölt)
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 teáskanál paprikakrém (fele lehet csípős)
  • 1.5 tk só
  • 2 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
  • 1 l víz

 

A krumplit meghámozzzuk, karikákra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot pedig fekszeleteljük.

A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk.

A tarhonyát vékony olajon világos barnára pirítjuk kb. 5-6 perc alatt.

A pirított tarhonyára rászórjuk az őrölt paprikát, a víz felével (1/2 liter) felöntjük és hozzáadjuk a krumplit.

Beleszórjuk a sót, jöhet ezután a pirosarany, a felszeletelt zöldpaprika és paradicsom.

A kiolvasztott szalonnát leszűrjük, és 3-4 evőkanál szalonnazsírral meglocsoljuk a tarhonyát.

Kb. 20-25 perc alatt megfőzzük, a vizet apránként pótoljuk úgy, hogy mire elkészül, ne főjje el a levét, jó szaftos maradjon.

Mikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk a kolbászkarikákat. Egyet-kettőt rottyan, és már kész is!

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: