A hagymás bab egyszerű, de elképesztően laktató étel, amiről mindenkinek a cowboyok, na és Bud Spencer jut az eszébe. 

Az emberek többségének nincs ideje minden nap órákat a konyhában főzőcskézni: ilyenkor olyan ételek jönnek jól, amelyekből egyszerűen, nagy adagot lehet készíteni, amit akár több napon keresztül is eleszegethet az ember. A hagymás bab például pont ilyen, amelyet gyermekkorunk legendája, Bud Spencer is előszeretettel fogyasztott a Piedone-filmekben.

Amerikában egyébként mai napig nagy divatja van ennek a rém egyszerű ételnek, amely tényleg pillanatok alatt kész. A cowboybab nagyon hasonlít a hagymás babhoz, annyi különbséggel, hogy általában paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom is kerül bele – olykor pedig kolbász vagy bacon is -, csupa-csupa olyan dolog, amely hosszú ideig eláll.

hagymás bab
Fotó: HubPages

Hozzávalók

  • 200 ml víz
  • 2 db csípős babkonzerv
  • fél szál házi kolbász
  • 3 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirosarany
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál csípős gulyáskrém
  • só és bors ízlés szerint
  • zsír

 

Olvasszuk fel a zsírt egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a felkockázott hagymát.

Tegyük hozzá a felaprított fokhagymát is, pirítsuk meg, aztán szórjuk bele a felkarikázott kolbászt.

Pirítsuk még, majd mehet hozzá a bab és a fűszerek.

Alaposan keverjük össze.

Öntsük hozzá a vizet, hagyjuk rotyogni, amíg besűrűsödik.

Már fogyaszthatjuk is!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: