A selymes karalábé-krémleves pikk pakk megvan, nagyon ízletes, sőt kiváló méregtelenítő, amely C-vitaminnal is tele van.
Egyik kedvenc zöldségünk a karalábé, amely amellett, hogy szuper immunerősítő, még 30nagyon zamatos is, így finom levest készíthetünk belőle. Számos receptje létezik – például az általunk is kedvelt magyaros karalábéleves -, ám ezúttal krémleves formájában készítjük el.
A leves lényege a jó minőségű alapanyag, így mindenképpen kerüljük el a fás karalábét, azokból ugyanis nem lehet finom levest készíteni – meg úgy általában semmit se. Tejszínesen is készíthetjük, de szerintünk sokkal könnyedebb lesz, ha egy-két kanál tejföllel sűrítjük.
Hozzávalók
- 1 egész fej karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 krumpli
- 3 evőkanál tejföl
- 1-2 dl víz
- késhegynyi szerecsendió
- csipetnyi bors
- petrezselyem
- 1 zöldségleveskocka
A karalábét és a hagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megpároljuk. Ezután 2 dl vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és adunk hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdjük puhára főzni, 10 perc elteltével hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, mivel ezt kevesebb ideig is elég főzni.
Miután a zöldségek megfőttek, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd turmixoljuk össze az egészet.
Újra visszatesszük a tűzre, majd belekeverjük a tejfölt és annyi vizet, hogy még sűrű maradjon az állaga. Forrásig hevítjük, végül beletesszük a szerecsendiót, a borsot és a petrezselymet ízlés szerint.
Kész is az isteni karalábé-krémlevesünk.
Borítókép forrása: Tesco