Nyáron legalább egyszer – ha nem többször – elkészítjük az őszibarack-krémleves receptjét, amely annyira egyszerű, ám ízletes, hogy mindenkinek meg kellene kóstolni.
A kánikulában, amikor a hátunk közepére sem kívánjuk a zsíros és nehéz ételeket, az egyik legjobb fogás a gyümölcsleves. Kár is lenne veszni hagyni azt a rengeteg finom gyümölcsöt, ami nyáron megterem, így ami esetleg ütődött vagy nem olyan szép, nyugodtan használjuk fel levesben.
A zamatos őszibarackból például nagyon ízletes leves készíthető, amely még desszertként is megállja a helyét. Sőt, mi több, még főzni sem kell, így az értékes tápanyagok is benne maradnak. Viszont diétásnak közel sem diétás, a sok cukor miatt, de ha egészségesebbre vágyunk, akkor a cukrot váltsuk ki valamilyen természetes édesítőszerrel, például nyírfacukorral vagy kókuszcukorral.
Hozzávalók
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás puding
- 7 dl tej
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 3 dl tejszín
- 40 dkg őszibarack
- 4-5 evőkanál cukor
A pudingport a tejjel pár perc alatt kikeverjük, a fahéjjal fűszerezzük.
A tejszínt a megtisztított gyümölccsel és a cukorral összeturmixoljuk, a pudingos tejbe szűrjük, elkeverjük.
Jól behűtjük, tejszínnel díszítve tálaljuk.