Hamis parfé variációk

Az Instagram nagy sztárja (az acai bowl mellett) a parfé vagy parfait, amely tulajdonképpen nem más, mint tejszínhabbal, tejszínnel dúsított fagylaltféle.

Mivel már itt az ősz, sajnos a fagyi nem lenne a legjobb választás, így azt inkább kihagyjuk és joghurtra cseréljük. A tejszínhabot meg helyettesítsük tojással. Mutatjuk mire gondoltunk, és hogy miért jó választás a “hamis” parfé akár reggelire is!

A hamis parfé a másnapos zabkásához hasonlóan tulajdonképpen szabad utat enged a fantáziáknak, és csak rajtunk múlik, hogy mivel “tuningoljuk” fel. A glikémiás indexe sem magas, így nyugodtan fogyaszthatjuk reggelire, ráadásul egyetlen parfépohárból számos vitaminthoz, nyomelemhez és ásványi anyaghoz is hozzájutunk, sőt még a bélflóra egészségéről is gondoskodunk, a joghurtnak hála. (Ebből lehetőleg igyekezzünk bio változatot venni.)

Bár, ahány ember, annyi hamis parfé, mi mégis mutatunk nektek egy klassz kis receptet, amit tutira szeretni fogtok!

Hozzávalók

  • 4-5 banánkarika
  • néhány szem áfonya – fagyasztott is lehet
  • egy nagyobb pohár natúr joghurt
  • természetes vanília kivonat
  • zabpehely
  • 1 tojás fehérje

Rakjunk a natúr joghurtba néhány csepp természetes vanília kivonatot. Ha van elektromos habverőnk, akkor még krémesebbé kavarhatjuk az állagát. Ha sűrűbbé szeretnénk tenni, akkor üssünk fel egy tojást, verjük kemény habbá a fehérjéjét. Ezt követően rakjuk a joghurtunkhoz, és habverővel jól dolgozzuk össze őket. Ezután fogjunk egy parfé kelyhet, és rétegezve helyezzük bele az összetevőket. Kezdjük először a joghurtos masszánkkal, kövesse ezt két banánkarika, pár szem áfonya, majd egy kis zabpehely. Ezután ismét jöhet a joghurt, és végül gusztusosan helyezzük el a pohár tetején a maradék banánkarikát és áfonyát. Ha hidegen szeretnénk, pihentessünk egy két órára a hűtőben. Éhes lettem, ugye ti is?

Hirdetés: