Kezdőlap Diéta & Egészség Az isteni fahéj: ezért fogyassz belőle minden nap

Az isteni fahéj: ezért fogyassz belőle minden nap

808
0
Hirdetés:

Az őszi, téli időszak egyik legkedveltebb fűszere a fahéj. Hiszen, ki nem imádná a fahéjas forralt bor vagy a fahéjas almás pite illatát? Nekünk megkordult a gyomrunk, ha neked is, akkor gyere, és elmeséljük, hogy miért is érdemes rendszeresen fogyasztanod!

Mi is a fahéj? 

A fahéj a fahéjfa kérgéből készül, és már az ókorban is előszeretettel fogyasztották A történelem során ez a fűszer már nem egy halálos áldozatot követelt. No, nem fahéj mérgezésre kell gondolni, hanem sokkal inkább az emberi gyarlóságra, hiszen a  korábban igencsak borsos árú fűszer kereskedelmi monopóliumáért fojt a harc az angolok, a portugálok és a franciák között. Indiából és Srí Lankáról már több, mint 2000 éve importálják. Az utóbbi időkben pedig divattá vált egy kihívás a tinédzserek körében, amelyben egy kanál fahéjat kellett lenyelni úgy, hogy utána nem lehetett 1 percig folyadékot inni. Állaga miatt képtelenség volt eleget tenni ennek, az ostoba kihívás komoly baleseteket eredményezett.

Baktériumölő

A fahéj természetes antibiotikum, ezért megfázás esetén hatékonyan veheti fel a versenyt a kórokozókkal szemben. Régóta használja a természetgyógyászat, többek között az e-coli ellen is be szokták vetni. Ha megvagyunk fázva, keverjünk össze egy kanál mézet egy csipetnyi fahéjjal, ez nem csak egészséges, de még finom is lesz!

A vércukorszint normalizálásában is segít

Egyre többet hallani arról, hogy a fahéjnek része lehet a cukorbetegek terápiájában, ugyanis képes a vércukorszint kontrollálására és javítja az inzulinérzékenységet. Elég szuperül hangzik ugye?

Antioxidánsbomba

Az antioxidáns oxidáció gátló anyag, amely a szabadgyökök (stressz, betegség hatására fokozódik termelődésük) hatástalanítására vagy késleltetésére képes. Testünk bár képes antioxidánsokat is előállítani, nem árt ha kívülről is rásegítünk. És itt jön képbe a fahéj. A legfrissebb ORAC listában (Oxygen Radical Absorbance Capacity), azaz a világ élelmiszereinek antioxidáns tartalmát vizsgáló listában a nagyon előkelő harmadik helyen végzett a fahéj.

 

 

 

 

 

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház