Kezdőlap Diéta & Egészség Válaszd a minőséget! – Kézműves csokit gyárt az Eléonore

Válaszd a minőséget! – Kézműves csokit gyárt az Eléonore

748
0
Hirdetés:

Kedvenc csokoládémanufaktúránk, az Eléonore meglepett minket egy jó adagnyi boldogsághormonnal a napokban, amitől ismét dobtunk egy hátast. Ennek apropóján utánajártunk, miért érdemes csokoládét fogyasztanunk, és miért válasszuk minden esetben a minőséget.

Miért együnk csokit?

Csokit enni olyan mintha szerelmesek lennénk, ugyanis mindkét esetben egy endorfin nevű hormon szabadul fel a testünkben. Amellett persze, hogy a diétába nehezen illeszthető bele, illetve a fogainknak sem tesz a legjobbat, a benne lévő kakaó jótékony hatása felett kár lenne szemet hunynunk.

A csokoládé – pontosabban a benne található kakaó – flavonoidokban gazdag: a memóriánkra, a kognitív megismerési képességeinkre és a figyelmünk összpontosítására is kiváló hatással van. Olyannyira gazdag különböző antioxidánsokban, hogy a Chemistry Central Journalben publikált kutatás szerint, nyugodtan felveheti a versenyt olyan “szupergyümölcsökkel” mint az acai bogyó, az áfonya vagy a gránátalma.

Tudtátok, hogy minden csokoládénk hagyományos módon, márvány asztalon temperálva készül 🍫😱 gondos kezek által. #temperalas #minoseg #hazaitermek

Gepostet von Eléonore am Montag, 20. April 2020

 

Évente hazánkban több tonna édesség fogy, aminek nagy részét a csokoládé teszi ki. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a fogyasztók tisztában legyenek azzal, hogy miért fizetnek, és egyes összetevők milyen hatással vannak a szervezetünkre. Ennek érdekében a gyanúsan olcsó csokoládékat, ahol az összetevők listája megdöbbentően hosszú, jobb ha hanyagoljuk.

Miért az Eléonore?

Mint mindenre, így a csokoládéra is igaz, hogy ne essünk vele túlzásba, és kerüljük a rossz minőségű változatokat. Ezekhez szeretnénk most nektek ajánlani egy kiváló minőségű kézműves csokoládémárkát, az Eléonore-t. Minden egyes terméküket kézzel és a legnagyobb odafigyeléssel készítik hagyományos temperálással. A 100%-os kézműves technika előnye pedig az, hogy teret enged a természetes eljárásoknak, így felesleges a mesterséges töltő-és sűrítőanyagok használata.

Napjaink túltápláltság- és allergiadömpingje mellett egyre nagyobb az igény a glutén- és cukormentes termékekre. Sajnos a csokoládés termékek nagy része liszttel és búzaszármazékokkal dúsított – hogy a cukkorról már ne is beszéljünk – ilyen arányok mellett pedig nem könnyű finom, ugyanakkor egészséges csokoládét találni a piacon. Van azonban egy jó hírünk is: az Eléonore ugyanis gondolt az érzékenységben szenvedőkre is, így számos termékük glutén- és cukormentes formában is kapható. Mi is kipróbáltuk a hozzáadott cukor nélküli, maltittal készült különlegességeket, amelyeket jó szívvel ajánlunk az olvasóinknak: bűntudat nélküli finomságok, amelyek felvehetik a versenyt bármelyik “nem mentes” termékkel.

Az Eléonore kézműves termékei hazánkban, Solton egy kis házikóban egy óriási márványasztalon születnek. A csokoládé mellett más egészségtudatos termékek – mogyorókrémek, nápolyik, gluténmentes zabvariációk, kakaópor, forrócsokoládék – is kaphatóak a márka égisze alatt, amelyekből a cukormentes nápolyikat is volt szerencsénk kipróbálni. Természetesen azok sem okoztak csalódást: éppúgy a megszokott Eléonore minőséget kaptuk, ahogy azt vártuk!

 

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház