sütőtökös muffin
Forrás: Wide Open Eats

A sütőtökös muffin különösen népszerű így Halloween felé közeledve, amit akkor is érdemes elkészíteni, ha idén nem megyünk semmilyen beöltözős buliba. 

A sütőtök az ősz legzseniálisabb zöldsége, amely önmagában is isteni, ráadásul sütikbe is remekül passzol.

A sütőtökös muffin már jó ideje népszerű Amerikában, itthon egyelőre csak pár éve lett felkapott. A süti népszerűsége abszolút érhető, ugyanis nagyon finom, kellemesen illatos, és tulajdonképpen elrontani sem lehet, csupán egy muffinforma szükségeltetik hozzá.

sütőtökös muffin
Forrás: Texanerin nakin

Hozzávalók

  • 30 dkg sütőtök
  • 0.5 tk
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 0.5 tk őrölt szerecsendió
  • 0.5 tk szegfűszeg
  • 17.5 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 6 tk birsalmalekvár

 

A héj és a magos rész eltávolítása után felkockázzuk a sütőtököt, és egy kevés sós vízben puhára főzzük, majd botbotmixerrel pürésítjük.

190 fokra előmelegítjük a sütöt, közben a a vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. A sütőtökös pürébe belekeverjük a fűszereket, és vajkrémet adunk hozzé. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a sütőtökös masszába forgatjuk, és simára dolgozzuk.

A muffintepsibe (12 darabos) papírformáka teszük, majd ezekbe szépen kikanalazzuk a tésztát, amit 20-25 perc alatt készre sütünk.

birsalmalekvárt megmelegítjük és simára keverjük. Végül a kihűlt muffinok tetejét vékonyan megkenjük a zselével.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!