tonhalkrém
Forrás: Allrecipes UK
Hirdetés:

A szendvicskrém receptek mindig jól jönnek, hiszen szuperül feldobhatóak velük a reggelik, a tonhalkrém pedig kitűnő választás, ha valami finommal szeretnénk indítani a napot. 

A tonhalkrém egy elképesztően egyszerű recept, ám mielőtt egyből nekiesnénk, nem árt pici átgondolnunk, hogy mit is pakolunk bele. Bár simán, majonézzel kikeverve is igen finom, azért egy-két trükkel még bőven lehet hova fokozni az élvezeteket.

Kőbe vésett szabály azért nem létezik – a fűszerezés terén például nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat -, ám annyit azért érdemes szem előtt tartanunk, hogy saját levében vagy olajban készült halat válasszunk erre a célra, és a levét mindig jó alaposan csöpögtessük le.

tonhalkrém
Olívabogyóval is megspékelheti, aki szereti.  Forrás: Taste

Hozzávalók

160 g Rio Mare olajos tonhal
3 db főtt tojás
1 kis fej vöröshagyma/sonkahagyma
1 tk mustár
1/2 kk bors
1/2 kk pirospaprika
2 evőkanél snidling apróra  vágva
ízlés szerint só
1/2 db teavaj vagy kb. 50 g margarin
Fogjuk a három tojást, majd sós vízben keményre főzzük. A tonhalat olajjal együtt egy tálba öntjük és villával jó alaosan összetörjük, miközben a hagymát apróra vágjuk, lesózzuk és félretesszük. A tonhalat ízlésünk szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a mustárt és egy kevéske vajat is. Amikor a hagyma egy kis levet engedett, akkor nyomkodjuk ki, és mehet is tonhalhoz.
A keményre főzött tojásokat megpucoljuk, és egy sajtreszelőn hozzáreszeljük a tonhalhoz. Kutyuljuk össze a masszát, majd akár fogyaszthatjuk is. Pirítósra kenve különösen isteni, és hogy még tartalmasabb legyen, együnk hozzá sok-sok zöldséget, például lédús paradicsomot!
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház