A hűvös, esős napokon nincs is jobb, mint bekuckózni a meleg ágyba egy jó könyv és egy isteni finom sütőtökös forró csoki társaságában, nem igaz?
Bár ez a nyirkos idő nem éppen a barátunk, legalább alkalmat kínál arra, hogy kicsit lenyugodva megpihenjünk egy jó könyv vagy film társaságában.
A forró csoki többek között azért jó választás az ilyen relaxálós pillanatokra, mert egyszerre forró, és még csoki is, szóval abszolút alkalmas a kellemes hangulat megteremtésére, és bár természetesen önmagában is nagyon finom, egy falatnyi sütőtökös rafinériával még inkább feldobható.
Akinek nincs éppen a keze ügyében egy épkézláb sütőtök, vagy egyszerűen csak lusta megsütni, annak segítünk: a boltokban a bébiétel részlegen kapható sütőtök püré is tökéletesen megfelel a melengető és finom forró csoki elkészítéséhez.
Hozzávalók
- 2,5 dl (növényi) tej
- 3 evőkanál sütőtökpüré
- 4 kocka fehér csokoládé
- 1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- habtejszín
A tejet egy kis forralóba tesszük, hozzáadjuk a felkockázott csokit, majd addig melegítjük kevergetve, amíg a csoki teljesen fel nem olvad. Ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét, a fűszerkeveréket, és simára keverjük.
A forró csokikat kemény habbá vert tejszínnel és némi sütőtökfűszerrel is díszítjük, és jó melegen már fogyaszthatjuk is.
Egészségetekre!
[sc name=”facebook” ]