A gyors főzés mindig nyerő, főleg ha az embernek nincs ideje órákat a konyhában sürgölődni, a ripsz-ropsz kész bableves receptje például pont ilyen alkalmakkor jöhet jól!

A bablevesnél laktatóbb levest nem is nagyon tudunk elképzelni, ám mint többségében az ilyesfajta ételek, sajnos ez is hosszú főzési időt igényel. Van azonban egy-két trükk, amivel még ezek az időigényes ételek is gyorsan az asztalunkra kerülhetnek.

A bableves többnyire nem a gyorsaság jegyében szokott készülni, ám szükség néha törvényt bont, és ilyenkor jöhetnek a gyors receptek, mint például ez is itt. Ha egészségesebb verzióra vágyunk, akkor hús nélkül is elkészíthetjük – ebben az esetben még gyorsabban kész lesz -, és ilyenkor csupán a jó fűszerezésre kell odafigyelnünk.

Természetesen azért ez a recept sem 20 perces, de a többi bablevesessel ellentétben, nem igényel egy fél napot az elkészítése.

bableves
Forrás: Green Eviu

Hozzávalók

  • 1 kg főtt tarja
  • 1 szál kolbász
  • 3 szár sárgarépa
  • 2 szár fehérrépa
  • csipetke
  • 3 dobozkonzerv bab
  • 3 db babérlevél
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • fokhagyma

 

A tarját felkockázzuk, majd babérlevéllel és sóval együtt szépen feltesszük főni. A forrástól számított 20 perc múlva beletesszük a karikára vágott zöldségeket, és körülbelül 1 órán át főzzük.

Ezután beleteszem a babot, a csipetkét és a karikára vágott kolbászt, majd kb. 20 perc múlva berántjuk: 1/2 dl olajból és 1,5 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. A levesbe öntjük, összeforraljuk, és már tálalható is a leves.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: