A zöldborsókrémleves az a műfaj, amelynek mindenképpen adni kell egy esélyt: mi legelőször étteremben próbáltuk, azóta is örök kedvenc. 

A zöldborsókrémleves igazi mentsvár, ha valamilyen intenzív ízélményre vágyunk, egy olyan időszakban, amikor már nem sok zöldség fordul meg a piacon, és maradnak a fagyasztott verziók.

A fagyasztott borsót egyébként is remekül lehet hasznosítani, és ha nem is teljesen ugyanolyan, mint a tavaszi, zsenge testvére, azért még így is állja a sarat: készíthetünk belőle főzeléket, köretet, magyaros levest, pörköltet vagy – mint ahogy ezúttal is -, krémlevest is.

zöldborsókrémleves | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Let it wine

Hozzávalók

  • 80 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 liter alaplé
  • 2 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 dl tejszín

A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a zöldborsót. Néhány percig pároljuk, majd hozzáöntjük az alaplevet, amelyet leveskockából is elkészíthetünk. Felforraljuk a levest, majd kisebb lángon  puhára főzzük a borsót körülbelül 15 perc alatt. Ha kész, le is húzhatjuk a tűzről.

Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd robotgéppel keverjük krémesre. Arra vigyázzunk, hogy ne turmixold túl pépesre. Öntsük vissza a lábosba, és ízlés szerint tegyünk hozzá egy kis tejszínt, fűszerezzük sóval, borssal, majd még egyszer rottyantsuk össze. Sajttal, pirított zsemlekockával is kínálhatjuk, ám ezek nélkül, önmagában is nagyon finom.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: