Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Közeleg a Karácsony, és ilyenkor minden picit fahéj illatúvá változik: a sütemények, a kávék és a gyertyák is. Ezek azonban a klasszikus, mindenki által ismert felhasználási módok, amelyek helyett mi most inkább olyanokat mutatunk, melyek nem biztos, hogy egyből eszedbe jutnának az illatos fűszerrel kapcsolatban. Lássuk a lehetőségeket!

Spenót fahéjjal? Naná!

A süteményeknek jól áll a fahéj, ez egyértelmű, de azt gondoltátok volna, hogy a spenótnak is? Első hallásra talán szkeptikusan felrántjuk a szemöldökünket, pedig akár egy sima parajfőzelék ízvilága is komplexebbé tehető, ha a szokásos fűszereken túl egy pici fahéjport is teszünk bele, és ha pluszba még egy kis gyömbérrel is megbolondíthatjuk, akkor igazán mennyei lesz a fogás. A főzelék mellett ugyanúgy passzol a fahéj friss spenótsalátához is, ha kis mennyiséget joghurtba vagy olívaolajba keverünk bele.

Fahéjkoszorút az ünnepi asztalra

Az evésen túl a fahéjnak bizony számos felhasználási módja létezik, például nagyon menő karácsonyfadíszként, ajándékkísérőként, vagy adventi koszorúra kötözve is szép látvány. Sőt mi több, nem csak kiegészítőként mutat jól, hanem komplett koszorúként is, ugyanis fahéjrúdból azt is készíthetünk. Ehhez csupán egy ragasztópisztoly szükségeltetik, amely segítségével a rudakból változó szögben össze-vissza egymáshoz ragasztva koszorút is formázhatunk.

A fahéjkoszorú nem csak jól fog kinézni, de elképesztően illatos is lesz, amelyhez néhány fenyőágat, egy masnit, esetleg egy-két dekort hozzáteszünk, és már kész is az adventi koszorú!

fahéj

Párologtatni is szuper

A fahéj párologtatásra is tökéletes, ám fontos, hogy jó minőségű fahéjolajat használjunk. Ha sikerül ilyet kifogni, akkor a testünk is hálás lesz érte, ugyanis a fűszernek antimikrobiális és antifungális hatásokat tulajdonítanak. Különben is, mikor, ha nem most – ezekben a kihívással teli időkben, a karácsonyra készülve – érdemes csöpögtetni belőle a párologtatóba!

Különleges ünnepi frissítő ital

A fahéj az ételek, a dekorok és a párologtatók mellett az innivalókat is képes feldobni. Ha jól esne egy kis felfrissülés, akkor adunk hozzá egy ötletet: az új, limitált kiadású fahéjas Coca-Cola zero, cukormentesen, fahéjkivonat-tartalmával igazán édes ünnepi hangulatba hozhat. Már kapható országszerte!

fahéj

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
 

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház