mézeskalács-falu
Fotó: Szeretlek Magyarország
Hirdetés:

A baranyai Geresdlakban az ehető mézeskalácsfalu elkészítéséhez 45 kiló lisztet, 20 kiló cukrot, 7 kiló mézet és 100 tojást használtak fel.

Bár a járvány a mézeskalácsfalu elkészítésébe is közbeszólt, végül így is megszületett a csodaszép sütiköltemény, melyet immáron 13. alkalommal készítettek el a lelkes sütikészítők. A baranyai településen már hosszú évek óta hagyomány, hogy Advent első vasárnapján átadják a falu mézeskalács-mását.

Idén sok egyéb mellett azokat az alkalmakat is megörökítették mézeskalács formájában, melyekre a vírushelyzet miatt sajnos nem volt lehetőség – például a majálist és a gőzgombóc fesztivált is, derül ki az RTL Klub híradójából. Mivel nagyon sok épület tavalyról maradt meg, azokat nem kellett már elkészíteni, de a geresdi kocsmát például másképpen sütötték meg idén.

Bár a járvány előtti időszakban valóságos népünnepély volt a mézeskalácsfalu elkészítése – hiszen ilyenkor a község nagy része összegyűlt a közösségi házban -, érthető okokból kifolyólag idén jóval kisebb létszámmal készült el a mestermű, mivel egyszerre csupán 2-3 ember szorgoskodhatott vele, és olyanra is akadt példa, aki otthon sütötte ki a rá eső részt.

mézeskalács-falu
Fotó: Szeretlek Magyarország

A geresdlaki mézeskalácsfalut előzetes egyeztetés után ingyen is bárki megtekintheti Vízkeresztig, de a biztonság kedvéért egyszerre csak 9 látogatót fogadnak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház