vegán-krumplipüré
Fotó: Martha Stewart
Hirdetés:

Hiszitek vagy sem a krumplipüré vegán formában is ugyanúgy működik, így nem kell lemondanotok az ízéről. 

A klasszikus krumplipüré vajjal és tejjel, esetleg tejföllel készül, így egy cseppet sem mondható vegán ételnek. Számtalan tipp létezik a tökéletes krumplipüré elkészítéséhez – lehet például pirított hagymás vagy megbolondíthatjuk karamellizált körtével – ám a vegán változatokkal jóval kevesebben foglalkoznak, mondván, hogy biztosan nem lehet olyan finom, mint az eredeti. Ez óriási tévedés: mutatunk egy olyan bevált receptet, ahol semmit nem fogtok észrevenni, ha egyébként tejföllel szeretitek a krumplis köretet.

Ez a recept teljesen mentes az állati alapanyagoktól, így a vegetáriánusok mellett a vegán étrenden élők is nyugodt szívvel fogyaszthatják.

vegán-krumplipüré
Fotó: Sweet Simple Vegan

Hozzávalók

1 kg burgonya
2 evőkanál vegán vaj vagy olívaolaj
150 g Dr. Oetker Vegán krém

szerecsendió

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós, hideg vízben feltesszük főzni.

Ha megfőttek, még melegében tőrjük át alaposan, majd adjuk hozzá a zsiradékot, a vegán krémet, és fűszerezzük ízlés szerint. (A szerecsendiót ne feledjétek, nagyon jó ízt ad neki).

Alaposan dolgozzuk össze az egészet, ha kell még sózzunk utána. Melegen fogyasztva a legfinomabb. (Ha időnk engedi, akkor még egy kis sült fokhagymával is megízesíthetjük.)

Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház