Télen muszáj kicsit feltúrbózni az immunrendszerünket, a töltött cékla pedig tökéletes választás, ha finom, egészséges és különleges ízekre vágyunk. 

A cékla legnépszerűbb formája kétségkívül az ecetes saláta, ami bár savanyúságnak valóban nagyon finom, számtalan más olyan fogás is van, amihez remekül passzol ez a zöldség.

A töltött céklát például akkor is érdemes bevezetni a mindennapokba, ha egyébként nem rajongunk annyira a bíborvörös gyökérzöldségért: a cékla sokak által nem kedvelt földes íze azonnal elillan, ha sütőben készítjük, nem is beszélve arról, hogy úgy tölthetjük és ízesíthetjük, ahogy csak kedvünk tartja.

töltött cékla
Azzal ízesíthetjük a céklát, amivel csak kedvünk tartja. Fotó: CitronetVanille

Hozzávalók

  • 6 db cékla
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg feta sajt
  • 1.5 dl natúr joghurt
  • 2 ek olíva olaj
  • 5 dkg füstölt sajt

 

Céklát puhára főzzük, leszűrjük, megvárjuk, hogy kihűljön, majd megpucoljuk.

Gombát és a gomba szárát felszeleteljük, olajon megdinszteljük és ételízesítővel ízlé szerint megfűszerezzük.

Cékla tetejét levágjuk, közepét kis kanállal kivájjuk, majd a párolt gombát a céklákba kanalazzuk, amihez feta sajtot is teszünk.

Jénai tálat vajjal kikenjük, egymás mellé tesszük a céklákat, leöntjük natúr joghurttal, reszelünk rá füstölt sajtot és kb. 15 percig sütjük.

Kész is a töltött cékla, jó étvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!