Aki már járt Olaszországban, az jól tudja, hogy nincs olyan étterem, ahol ne lenne bruschetta. 

Igaz, még javában benne vagyunk a télben, a bruschetta segítségével egy csipetnyi nyarat csempészhetünk az otthonunkba. Bár ezt a fogást Olaszországban főképpen előételként tartják számon, ha nem akarunk sokat enni vacsira, akkor is összerittyenthetünk belőle pár darabot.

A bruschettának egyébként régre nyúló hagyománya van hazájában, ugyanis már a 15. században is készítették a közép-olaszországi régióban, azóta pedig az olasz éttermek és háztartások állandó szereplője.

bruschetta | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó Great Italian Chefs

Hozzávalók

25 dkg bagett (10 szelet)
0.7 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 közepes db vöröshagyma
8 levél bazsalikom
4 közepes db paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek oregánó
A zöldségeket apró darabokra szeljük, a fokhagymát és a bazsalikomot pedig aprítjuk.

Egy tálba öntjük a felkockázott paradicsomot, a hagymákat, a bazsalikomot, az oregánót, sót, borsot és egy löttyintés olívaolajat. Az összetevőket kavarjuk alaposan össze, majd tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy alaposan összeérjenek az ízek.

A kenyeret felszeleteljük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és egy fél gerezd fokhagymával megdörzsöljük. Mehet a sütőbe, 200 fok, 5-10 perc.

A sütőből frissen kivett kenyérszeletekre helyezünk kb. 1-1 evőkanálnyit a paradicsomos-fűszeres alapból.

Jó étvágyat kívánunk.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: