Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Ha van időtök reggel a konyhában tüsténkedni, és egyébként is édesen szeretitek indítani a napot, akkor a banános zabpalacsinta receptjét mihamarabb érdemes kipróbálnotok. 

Mi alapvetően a sós, angol reggelikre szavazunk, de ha néhanapján megkívánjuk az édeset, akkor a banános zabpalacsinta kerül terítékre. Ennek több oka is van: egyrészt az elkészítése viszonylag egyszerű (hiszen nem kell hosszú percekig pihentetni a tésztáját), és amellett, hogy finom és egészséges, még kiválóan laktat is.

Ha nagyon édesszájúak vagytok, akkor érdemes egy kis datolyapasztával vagy juharsziruppal meglocsolni a végén, bár szerintünk a banán miatt magában is kellemesen édes a zabpalacsinta ezen variációja.

banános-zabpalacsinta
Fotó: My Forking Life

Hozzávalók (4 mini palacsintához)

1 érett banán
1 tojás
2-3 evőkanál zabpehely
1,2 dl mandulatej
csipetnyi fahéj
kevéske olívaolaj a kisütéshez

 

A banánt egy tálban nyomkodjuk pépesre egy villával, majd keverjük hozzá a tojást.

Adjuk hozzá 2-3 evőkanál zabhelyhet, és ha van időnk pihentessük a keveréket kb. 10 percig, hogy a zab kicsit bedagadjon (ha nincs erre idő, az se gond). Ha van turmixunk otthon, akkor érdemes azzal összedolgozni a palacsinta tésztáját.

Ha túl sűrű, kemény lesz a massza, kevés mandulatejjel hígítsunk rajta.

Egy palacsintasütőben süssük ki a banános palacsintákat.

Ha édesen szeretjük, még melegen locsoljuk meg juharsziruppal vagy datolyasziruppal a palacsintát, de gyümölcsöket is rakhatunk rájuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház