A brokkolis tejszínes penne igazi Adu ász, ha nincs időnk órákat ácsorogni a konyhában, és már amúgy is kopog a szemünk az éhségtől.
Bár már bőven elteltek az ünnepek, még most is elevenen él bennünk a nagy lakomák és a hosszú, fáradságos készülődések emléke, éppen ezért igyekszünk valami könnyed és laza ételekben gondolkodni, ami sem a hasunkat, sem az időnket nem terheli meg túlságosan. Éppen ilyen a brokkolis-tejszínes penne is!
Hozzávalók
1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
10 dkg trappista sajt
5 dkg mandula (szeletelt)
1 darab friss gyömbér
1 csipet szerecsendió
1 fej brokkoli
1 csomag penne
A brokkolit és hagymát megtisztítjuk, majd felszeleteljük és egy nagyobb serpenyőbe rakjuk. Ha ez megvolt, ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal, szerecsendióval, és belereszeljük a friss gyömbért (lehet őrölt is).
Ezután egy kis vizet öntünk alá, és fedő alatt szépen összepároljuk. Ha kész, beleöntjük a szeletelt mandulát és a tejszínt.
Ha felmelegedett a tejszín, ízlés szerint besűrítjük egy kis étkezési keményítővel, vagy liszttel.
Kifőzzük a pennét, majd ha az kész van, akkor összekeverjük a tejszínes brokkolival és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]