vegan-kitkat
Fotó: Vegan Food & Living
Hirdetés:

A növényi étrenden élőknek kedvez most a Nestlé, a vegán KitKat már idén megérkezhet a boltokba!

Az új termék – amit KitKat V-nek neveztek el – 2021 folyamán válik világszerte elérhetővé a boltokban, ám nem egyszerre. Hogy Magyarországra pontosan mikor érkezhet meg a különleges csoki, arról egyelőre nem tudni, első körben ugyanis “próbaverzió” formájában jut majd el az emberekhez, és egy ideig csak néhány hivatalos viszonteladó árulhatja kisebb mennyiségben. Ha bejön az embereknek a KitKat vegán formája, akkor széles körben is terjesztésre kerül.

A KitKat tejmentes változatának kifejlesztéséhez számtalan csokoládé-szakértő élelmiszermérnököt vontak be, hogy a lehető legjobb ízt kihozzák a növénytejből készült KitKat V megalkotásához. A cél az volt, hogy vegán csoki is ugyanolyan ízletes és finom maradjon, mint a tehéntejből készült eredeti változat. Bár az ízéről egyelőre nem tudunk nyilatkozni, a Nestlé egyik legnépszerűbb édességének vegán csomagolása szerintünk elég menő lett, ráadásul merőben más is az eredetihez képest, így a vásárlók egész biztos könnyen felismerik majd.

vegan-kitkat
Fotó: Vegan Food & Living

A Nestlé vegán csokoládéja közel nem formabontó, az egyre szélesedő vegán tejtermékeket is kínáló édességpiachoz ugyanis rendre csatlakoznak olyan világmárkák is, mint például a Mars vagy a Lindt & Sprüngli. Már egy ideje a Nestlé is próbálkozik beilleszkedni napjaink csendes, de határozott élelmiszerforradalmába, tavaly például egy olyan állateledellel rukkoltak elő, amely állati fehérjék helyett növényi fehérjéket és rovarokat tartalmaz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház