spenótkrémleves
Fotó: Delish

Bár Popeye, a rajzfilmből ismert tengerész konzervből ette a spenótot, a parajnak ennél jóval több arca van, és most nem a főzelék-tükörtojás kombóra gondolunk. 

Mi magyarok többnyire főzelékként készítjük el, pedig a spenótot sokkal többféleképpen is felhasználhatjuk, például krémlevesként is.

Azt nem ígérjük, hogy olyan erős leszel tőle, mint Popeye, de az tuti, hogy finom és laktató lesz, és még az egészségednek is jót teszel.

spenótkrémleves
Fotó: The Flavours of Kitchen

Hozzávalók

500 g spenót
1 ek vaj
0.5 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 ml zöldség alaplé
75 ml habtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint

A spenótot megtisztítjuk, mossuk, majd durvára vágjuk.

A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

A vajat egy fazékban felolvasztjuk, majd megdinszteljük rajra a hagymát és a fokhagymát.

Hha ez megtörtént, hozzáadjuk a spenótot, megfonnyasztjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel, kb. 2-3 percig főzzük.

A levest botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: