Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

A tejszínes-pestós spagetti a világ legegyszerűbb étele, ami bármiféle flinc-flanc nélkül is remekül működik. 

Bár házi pestót készíteni sem nem egy nagy ördöngösség – csupán egy-két alapanyag és egy mixer kell hozzá – , ám abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy könnyebb a boltban leemelni egy kész pestót. Ha nincs túl sok időnk, akkor érdemes lehet a bolti variációkkal is próbálkozni, mert hiszitek vagy sem, de találni nagyon finom kész verziót is. (Megsúgjuk, a Lidl-s pesto például isteni!)

Ha egy kis pluszra vágyunk, mehet a tésztához egy marék mogyoró, dió, mandula, vagy pár szem friss/aszalt paradicsom is.

tejszínes-pestós-spagetti
Szélesmetélttel is remekül működik. Fotó: Big Pitcher

Hozzávalók

20 dkg spagetti tészta
1 csokor bazsalikom
5 dkg földimogyoró
5 dkg parmezán sajt
5 dkg fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1.5 dl olívaolaj
1.5 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Feltesszük a vizet a spagettinek, és a forrástól számítva kb. 8 perc alatt al dente-re, tehát félkeményre főzzük, majd leszűrjük.

Közben elkészítjük a pestót (ha bolti pestóval dolgozunk, ezt a részt átugorjuk:)  egy aprítóba (vagy turmixba) tesszük a mogyorót, a bazsalikomot, a reszelt sajtot, a fenyőmagot és fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, és annyi olívaolajat adunk hozzá, hogy kellemesen pépes állagú legyen.

A tésztát egy edénybe helyezzük, majd a tejszínnel lassú tűzön összeforgatjuk (vigyázzunk, hogy oda ne kapjon). A legvégén a pestóval is átforgatjuk.

Parmezánnal és frissen őrölt borssal azonnal tálaljuk.

Kész is az isteni tejszínes-pestós spagetti, jó étvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház