Hirdetés:

A tabulé az egyik legnépszerűbb közel-keleti fogás, amely kellemesen laktató, és telis-tele van mindenféle zöldséggel. 

Most hogy mindjárt itt tavasz, eljött az ideje, hogy könnyítsünk kicsit a fogásokon, és még nagyobb hangsúlyt fektessünk a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztására.

Ha unjuk már a klasszikus saláta-repertoárt, akkor érdemes szétnézni a közel-keleti gasztronómia háza táján, ahol egészséges, mégis különleges ízekkel találkozhatunk. Éppen ilyen a tabulé is, ez a bulgurral vagy kuszkusszal készült hűsítően finom petrezselymes saláta, amely köretként, de egytálételként is megállja a helyét.

tabulé
Fotó: Chef Shamy

Hozzávalók

125 g kuszkusz
150 ml víz
6 db koktélparadicsom
1 csokor petrezselyem
0.3 db kígyóuborka
2 db újhagyma (helyettesíthető bébi póréhagymával)
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
1 gerezd fokhagyma (duci)
3 ek olívaolaj (extra szűz)
só ízlés szerint

 

A kuszkuszt egy tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, lefedjük, és öt percig állni hagyjuk, míg a kuszkusz magába szívja a vizet.

Az uborkát és a paradicsomot kis kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszhoz. A citrom lereszelt héját is rászórjuk.

Elkészítjük az öntetet: a citrom levét, az olívaolajat és az összezúzott fokhagymát alaposan összekutyuljuk, majd sóval ízesítjük, és ráöntjük a kuszkuszra. Az egészet többször átfogatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház