Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Ha olyan ételre vágysz, amivel tényleg semmi munka nincs, akkor ne is keress tovább: itt az egyben sült fűszeres feta sok-sok koktélparadicsommal!

A feta sajt nagyon sokak kedvence, ám csak keveseknek jut eszébe, hogy meg is kellene sütni. Lenti fetás receptünk elképesztően egyszerű: nincs más dolgod vele, mint egészben megsütni a feta sajtot a befűszerezett paradicsomokkal együtt.

egyben-sült-feta
Fotó: Once Upon a Chef

Hozzávalók

650 g koktélparadicsom, egész
500 g feta sajt, vagy hasonló például krémfehér sajt
1 fej hagyma, vékony csíkokra szeletelve
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj (de igazából ízlés szerint)
ízlés szerint chili pehely, vagy chilipor (ízlés szerint, de ki is hagyható)
ízlés szerint fekete bors, frissen őrölt
ízlés szerint friss bazsalikom a díszítéshez

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A koktélparadicsomokat, az összezúzott fokhagymákkal, a vékonyra szeletelt hagymákkal és az olívaolajjal összekeverjük. Megszórjuk chilivel és frissen őrölt feketeborssal, majd ezzel is összekeverjük.
Az összekevert összetevőket egy sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és középre, a paradicsomokra ráhelyezzük a fetasajtot, egészben.
Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Nem kell lefedni. Kb. 15-20 percig sütjük 200 C fokon, majd feltekerjük a sütőt 225 fokra és így sütjük további kb. 10 percig, vagy amíg a sajt kis színt kap.
Ha kész vannak a parik és a sajt, akkor kivesszük a sütőből. A finomságokat óvatosan összeforgatjuk, úgy hogy a sajtot ne törjük meg. Lényeg, hogy mindenhova jusson az olívaolajos-hagymás szószból.
Kész is az egyben sült feta, ha szeretnénk megszórhatjuk friss bazsalikommal, de nem muszáj. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház