Hirdetés:

A paradicsomos-fetás tészta olaszos hangulatot csempész a konyhába, ráadásul mindössze 20 perc alatt, ugyanis csupán ennyi idő szükségeltetik az elkészítéséhez. 

Egy gyors ebédnek vagy vacsinak is kiváló a paradicsomos-fetás tészta, mert amellett, hogy finom és könnyed, a tészta miatt kellőképpen laktató is. A mediterrán ízeket idéző fogás tele van olyan alapanyagokkal, amelyeket mindenki szeret: tészta, paradicsom, feta és bazsalikom.

A paradicsomos-fetás spagetti elkészítése nagyon egyszerű, ám a feta minőségére figyeljünk oda, ez ugyanis az étel szíve-lelke!

paradicsomos-fetás-tészta
Fotó: Chowhond

Hozzávalók

1 csomag durum spagetti
8 db paradicsom
120 g fetasajt
2 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott oregánó
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
olívaolaj
só bors ízlés szerint

Lobogó vízben tegyük fel főni a tésztát, és kezdjünk neki a szósz elkészítéséhez: ehhez kevés felforrósított olívaolajon dinszteljük meg a vékony karikákra szelt lilahagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, és a paradicsomot. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A szószt addig pároljuk, míg a paradicsom szét nem fő. Ha szükséges, sózzuk utána. A tésztát főzzük ‘al dente’ keménységűre, azaz nem túl puhára, keverjük bele a még forró szószba. A feta sajtot morzsoljuk rá a tetejére!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház