Hirdetés:

Az angol Channel4-on leadott Snackmasters című műsorban két Michelin-csillagos séf bevonásával igyekeztek lerántani a leplet a KFC-s csirke receptjéről – ki tudja, ezúttal talán sikerült is. 

Bár az interneten számtalan receptet találni a Kentucky stílusú csirkés ételekkel, az eredeti receptet mai napig homály fedi (a KFC legalábbis egyiket sem ismeri el hivatalosan), és senki sem tudja bizonyosan, hogyan is készülnek azok a bizonyos fűszeres panírban sült csirkecombok és csirkeszárnyak. Rengetegen próbálták már megfejteni a bunda receptjét, ám az igazi összetevők körül nagy a titok, akárcsak a Coca-Cola, a Traubisoda, a Nutella vagy az Unicum esetében.

Az 2019 óta futó Snackmasters című televíziós sorozatban az amerikai konyha kedvenc harapnivalóit készítik el, így kerülhetett sor a kentucky fried chicken receptjére is a harmadik évad első epizódjában. A két séf két különböző receptet dolgozott ki, mi az Alex Bond-féle variációt mutatjuk meg, ami összesen 15 fűszert tartalmaz.

KFC csirke
Fotó: Pinterest

Íme a hozzávalók:

4,5 g feketebors
7,5 g fehérbors
20 g fokhagymapor
1 g szárított oregánó
2 g pirospaprika
20 g kukoricaliszt
12 g cukor
1 g szárított kakukkfű
3 g zellersó
10 g mustárpor
3 g gyömbér
15 g hagymapor
1 g szárított bazsalikom
5 g Cayenne
11 g só

Elkészítés: forgassuk bele a fűszerkeverékbe a csirkeszárnyakat/csirkecombokat, majd forró olajban süssük ki őket. Ennyi az egész!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház