Hirdetés:

A sárgaborsóleves ízletes, laktató és gazdaságos finomság, amely után egy könnyed második fogás is tökéletesen megteszi. 

A sárgaborsóból nemcsak főzeléket lehet készíteni, levesnek is kifejezetten finom és tartalmas. A rostban gazdag sárgaborsó ráadásul az év bármely időszakában beszerezhető a boltokban, kifejezetten gazdaságos alapanyag, és az elkészítése is rém egyszerű.

Hozzávalók

  • 0,5 kg sárgaborsó
  • 30 dkg füstölthús (sonka, tarja, stb…)
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír, vagy olaj
  • 1 ek finomliszt
  • frissen őrölt bors
  • 1 marék levestészta

 

Előző este beáztatjuk a sárgaborsót és a füstölt húst.

Másnap az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, megszórjuk finomliszttel és állandó keverés mellett 1-2 percig pirítjuk.

Ezután meghintjük pirospaprikával, majd ráöntjük a borsót az áztató víz nélkül.

A répákat közepes méretűre felaprítjuk, és a leveshez adjuk.

Egy kevés borssal megszórjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, felöntjuk 1-1,5 l vízzel, majd beletesszük a füstölt húst, ízlés szerint sózzuk és puhulásig főzzük. A sózásnál érdemes figyelembe vennünk a füstölt hús sósságát is.

Ha a hús megpuhult, kivesszük, felaprítjuk, majd visszarakjuk a levesbe.

A végén beleszórjuk a tésztát és megfőzzük. Kész is a mennyei sárgaborsóleves, ami melegen tálalva a legfinomabb. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Aranykalászos gazda képzés féláron! Kattintson, és legyen ön is aranykalászos gazda!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház