Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

A bögrés amerikai palacsinta kisebb és pufibb a miénknél, de így is kitűnő étel reggelire. 

Hétfőtől péntekig általában rohanunk, de hétvégén a legtöbbünknek akad ideje nyugodtan megreggelizni. Ilyenkor a kutyafuttában bekapott szalámis szendvics és a boltban vásárolt száraz péksütemény helyett készítsünk inkább meleg reggelit, hogy biztosan jól induljanak azok a bizonyos ráérős reggelek.

A bögrés amerikai palacsinta finom és elképesztően mutatós reggeli, és az elkészítésével sincs túl nagy macera, csupán egy szép bögrére és a megfelelő alapanyagokra van szükség, hogy a csábító édesség az asztalunkra kerüljön.

Hozzávalók

1 bögre liszt
1 csipet só
1 ek cukor
12 g sütőpor
1 bögre tej
3 teáskanál vaj (olvasztott, de nem forró)
1 db nagyobb tojás
szükség szerint olívaolaj
ízlés szerint juharszirup
ízlés szerint gyümölcs

 

A száraz összevalókat egy edényben összekeverjük. Ezután hozzátesszük a tojást, tejet és a vajat, és kb. 5 perc alatt simára keverjük.

Egy serpenyőben vajat melegítünk, ( a második pár palacsintánál már használhatunk olajat), majd kisebb adagokat halmozunk a palacsintasütő közepére és közepes hőmérsékleten sütni kezdjük.

Addig sütjük, amíg buborékos nem lesz a teteje. Ezután egy határozott mozdulattal megfordítjuk, és kb 1,5 perc alatt a másik oldalát is aranybarnára sütjük.

Juharsziruppal és gyümölccsel ízesítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház