Az epres bundáskenyér pofonegyszerűen elkészíthető, olyan finom, mint egy süti, ráadásul reggelinek sem utolsó. 

Az itthon ismert bundáskenyér tojással és fűszerekkel készül, ám a világ más tájain előszeretettel fogyasztják édesen, ami nem meglepő, hiszen akár reggelire, akár vacsorára, vagy csak úgy desszertként is kiváló választás. Aki szereti az édességeket, annak tuti be fog jönni ez a krémsajttal készült epres bundáskenyér-verzió is.

Hozzávalók

egy vekni francia vagy zsemlekenyér
6 evőkanálnyi ricotta krémsajt
30 dkg eper (vagy más gyümölcs, esetleg lekvár)
1 kiskanál fahéj
5 dkg vaj
2 tojás
1 dl tej
1 teáskanál kristálycukor

 

A kenyérből 6 szeletet szelünk, amelyekbe kb. 4 cm hosszan zsebet vágunk.

Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A feléhez 1 tk cukrot teszünk, és pépesítjük. A megmaradt epret is felszeleteljük, ám ezeket csak később használjuk fel.

Az eperpüréhez hozzáadjuk a krémsajtot, és elkeverjük. Úgy fog kinézni, mint egy sűrű epres joghurt.

A kenyérszeleteket egy-két evőkanálnyi epres ricottával megkenjük, majd egy két eperszeletet is teszünk rá. (Egy kevés eper maradjon a végére a díszítéshez.) Óvatosan összenyomjuk a kenyereket, hogy a zsebek összezáruljanak.

Két tojást egy deci tejjel és a fahéjjal elkeverünk. Mintha bundás kenyér készülne, a tejben megfürdetjük a kenyérszeleteket. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd a szeletek mindkét felét aranybarnára pirítjuk.

A töltött bundáskenyeret porcukorral megszórjuk, eperrel díszítjük, és melegen tálaljuk.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: