joghurtos padlizsánsaláta
Fotó: Everyday Maven
Hirdetés:

A joghurtos padlizsánsaláta olyan finom, hogy nemcsak köretnek, de önmagában is megállja a helyét, ráadásul pofonegyszerűen elkészíthető és még egészséges is. 

A joghurtos padlizsánsaláta a török éttermek elmaradhatatlan kelléke, amit feltétlenül érdemes elkészíteni, amíg tart a padlizsánszezon. A fűszeres joghurtos szósz a padlizsánnal abbahagyhatatlanul finom, azonban érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek.

Joghurtos padlizsánsaláta 

1 csipet őrölt római kömény
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kis kis pohár görög joghurt
4 evőkanál majonéz
1 kis csokor petrezselyem zöldje
4-5 evőkanál olívaolaj
2 közepes közepes padlizsán
só, bors

A padlizsánt meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.

Az olaj felét felforrósítjuk egy serpenyőben, a padlizsán felét rádobjuk, és fakanállal folyamatosan kevergetve, nagy lángon megpirítjuk a kockákat.

Ha megpirult a padlizsán, akkor kiborítjuk őket egy tányérra, a serpenyőt egy papírtörlővel kitöröljük, és a maradék olajon megsütjük a többi padlizsánt is.

Egy kisebb tálban összekeverjük a joghurtot a majonézzel, ízesítjük fokhagymával, csipetnyi őrölt római köménnyel, majd ezt a mártást összekeverjük a kihűlt padlizsánnal.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meghintjük az összevágott petrezselyem zöldjével. Legalább egy órát, de ha tehetjük egy egész éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük a salátát. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház