Az édes változatok után ideje kipróbálni a fetás-spenótos muffin receptjét, ami nemcsak őrült finom, de elkészíteni is gyerekjáték.
A muffint számtalan változatban elkészíthetjük, csak rajtunk múlik, hogy mivel dobjuk fel az alapverziót. Ha jobban szeretjük a sós ízeket, akkor sem kell lemondanunk a muffinról, itt van rögtön a fetás-spenótos változat, amely villámgyorsan összedobható, és reggelire, vagy uzsonnára is tökéletes választás.
Fetas-spenótos muffin recept
• 30 dkg mélyhűtött spenót
• 8 dkg liszt
• 8 dkg kukoricadara
• 1 evőkanál cukor
• 1 evőkanál sütőpor
• 0,25 kiskanál só
• 2 evőkanál étolaj
• 3 db tojásfehérje
• 12 dkg ricotta
• 6 dkg feta sajt
• 2 evőkanál reszelt parmezán
• 2 evőkanál apróra vágott sült paprika
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A kiengedett spenótot konyhai papírtörlőkre tesszük, és kinyomkodjuk belőle a nedvességet.
Egy tálban összekeverjük a a lisztet, a kukoricadarát, a cukrot, a sütőport és a sót, majd összedolgozzuk az olajjal. Ezután hozzádolgozzuk a spenótot és a többi hozzávalót.
A masszát egy muffinsütő vékonyan kiolajozott vagy muffinpapírral bélelt mélyedéseibe kanalazzuk (nem töltjük tele!), és 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve tálalás előtt 5-10 percig hűlni hagyjuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]