A sült brokkoli nemcsak főételnek, de snacknek is kiváló, különösen, ha egy jó kis mártogatóst is készítünk mellé. A házi majonéz például remekül illik hozzá.
A legtöbb boltban kapható snackek nemcsak a vonalainkra, de az egészségünkre is rossz hatással vannak, viszont jó hír, hogy léteznek egészséges nassolnivalók is, amelyeket akár otthon is könnyen el lehet készíteni. A brokkoli snack például nem egy nagy ördöngösség, ráadásul a hagyományos olajban sütés is elkerülhető vele, hiszen sütőben készítve is ugyanolyan finom és ropogós lesz a végeredmény.
Sütőben sült brokkoli snack házi majonézzel
- 1 fej közepes méretű brokkoli
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- 1 db tojássárgája
- negyed citrom leve
- só
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és megpároljuk (nem kell teljesen puhára!).
Konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk őket megszáradni, illetve leitatjuk a nedvességet róluk, amennyire lehet.
A brokkolirózsákat meghempergetjük a lisztben, a borsos, sós tojásban és végül a zsemlemorzsában.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és közepesen meleg sütőben ropogósra sütjük.
A majonézhez a tojássárgáját egy közepes mély edényben kézi habverővel elkezdjük verni, majd először cseppenként elkezdjük hozzáfolyatni az olajat, és folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a többit is. Sóval és citromlével ízlés szerint ízesítjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]