A sült brokkoli nemcsak főételnek, de snacknek is kiváló, különösen, ha egy jó kis mártogatóst is készítünk mellé. A házi majonéz például remekül illik hozzá. 

A legtöbb boltban kapható snackek nemcsak a vonalainkra, de az egészségünkre is rossz hatással vannak, viszont jó hír, hogy léteznek egészséges nassolnivalók is, amelyeket akár otthon is könnyen el lehet készíteni. A brokkoli snack például nem egy nagy ördöngösség, ráadásul a hagyományos olajban sütés is elkerülhető vele, hiszen sütőben készítve is ugyanolyan finom és ropogós lesz a végeredmény.

Sütőben sült brokkoli snack házi majonézzel 

  • 1 fej közepes méretű brokkoli
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • 1 db tojássárgája
  • negyed citrom leve

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és megpároljuk (nem kell teljesen puhára!).

Konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk őket megszáradni, illetve leitatjuk a nedvességet róluk, amennyire lehet.

A brokkolirózsákat meghempergetjük a lisztben, a borsos, sós tojásban és végül a zsemlemorzsában.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és közepesen meleg sütőben ropogósra sütjük.

A majonézhez a tojássárgáját egy közepes mély edényben kézi habverővel elkezdjük verni, majd először cseppenként elkezdjük hozzáfolyatni az olajat, és folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a többit is. Sóval és citromlével ízlés szerint ízesítjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: