erdei gombakrémleves
Fotó: Epicurious

Annál zamatosabb lesz a gombakrémleves, minél többféle erdei gombából készül. 

Habár csiperkéből is nagyon finom levest lehet készíteni, ha többféle gombával dolgozunk, még ízesebb, zamatosabb lesz az összhatás. Tegyünk bele laskát, fafül-és rókagombát, vagy amit csak találunk a boltban.

Az erdei gombakrémleves elkészítése egyébként nem igényel több idő- vagy energiabefektetést, ugyanolyan gyorsan elkészül, mint a hagyományos gombakrémleves, így akár hétköznap este, munka után is összedobhatjuk.

Erdei gombakrémleves 

600 g erdei gombakeverék
1 közepes vöröshagyma
1.5 liter alaplé
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
friss kakukkfű
2 ek liszt
só, bors

A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk.

Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a kakukkfüvet, majd addig pároljuk, ameddig a gomba barnulni nem kezd (körülbelül 8 perc).

Hozzáöntjük a bort, fél percig kavargatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet.

Lassan felengedjük az alaplével, felforraljuk a levest, majd lassú tűzön 10 percig főzzük.

A legvégén sózzuk, borsozzuk, majd melegen tálaljuk, Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: