Hirdetés:

A bolognai spagetti tipikusan az az étel, amit mindenki szeret és ismer, de próbáltátok már a tepsiben sült verziót? 

A rakott tészta azért is jó választás, mert nagyon egyszerű az elkészítése, laktató, és ezerféle változik létezik belőle. A klasszikus „menzás” bolognai is jól érzi magát a sütőben: ha már mindennel kész vagyunk tegyünk rá annyi sajtot, amennyit csak elbír, majd toljuk a sütőbe, és várjuk, hogy az ínycsiklandó fogás elnyerje végső ízét és formáját.

Tepsiben sült bolognai spagetti

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g sűrített paradicsom
  • 1 babérlevél
  • 1 csomag spagetti tészta
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors
  • olaj
  • trappista sajt

A hagymát finomra vágjuk, olajon kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a darált húst.

Amikor a hús kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, megszórjuk bazsalikommal és oregánóval. Ráöntünk egy kevés vizet, majd 15 percig fedő alatt pároljuk.

Közben a tésztát bő, sós vízben felrakjuk főni.

A húshoz hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, átkeverjük, majd szükség esetén utánfűszerezünk.

A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük. Összekeverjük a szósszal, majd tepsibe öntjük, és bőségesen megszórjuk a reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház