paradicsomos tonhalas tészta
Fotó: The Works of LIfe

A paradicsomos-tonhalas tészta elkészítése olyan gyors és egyszerű, hogy hétköznap este vagy akár reggel is pikk-pakk összedobhatod. 

A tésztás fogásokkal nehéz mellényúlni, ezért is szeretjük őket annyira, hiszen a rohanós hétköznapokban keveseknek van ideje komplex főételekkel előrukkolni. A paradicsomos-tonhalas tészta kifejezetten praktikus étel, laktató, finom, nem kell hozzá sok alapanyag, és olyan gyors, hogy akár munka előtt, a reggeli készülődés közepette is elkészítheted.

Paradicsomos-tonhalas tészta

1 csomag tészta
2 doboz tonhal (280 g, saját levében)
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 konzerv hámozott paradicsom (500 g)
só, bors
csipet cukor
chilipehely
olívaolaj
friss oregánó, kakukkfű vagy rozmaring

A tésztát sós, lobog vízben feltesszük főni. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk benne először a vöröshagymát, majd később a fokhagymát.

Hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhalat, majd összekeverjük ügyelve arra, hogy a darabokat ne törjük össze nagyon.

Mehet bele a konzervparadicsom, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadunk egy kevés cukrot, majd lassú tűzön felforraljuk. Néhány perccel azelőtt, hogy levesszük a tűzről, megszórjuk a friss fűszerekkel.

Ha a tészta elkészült, leszűrjük, összekeverjük a szósszal, a tetejére olívaolajat csepegtetünk, majd ízlés szerint megszórjuk a chilipehellyel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: