A zöldbabos-pestós tészta könnyed, húsmentes fogás, amit vacsorára is bátran fogyaszthatunk, nem fogja megterhelni a gyomrunkat.
A tésztás receptekből sosem elég, hiszen nehezen lehet elrontani, és végtelen számban lehet őket variálni. És ami a legfontosabb, hogy szinte minden tésztaétel villámgyorsan és pofonegyszerűen összeállítható, így a rohanós hétköznapokon sem okoz gondot az elkészítésük.
A mostani recept egy húsmentes fogás, ami vacsoraként, de egy laza ebédként is megállja a helyét.
Zöldbabos pestós tészta
1 csomag tészta
20 dkg fagyasztott zöldbab
1 közepes vöröshagyma
10 dkg pestó (ha magad készítenéd: 8-10 szál bazsalikom, 2 evőkanál fenyőmag, 5 dkg parmezán sajt, 2 dl olívaolaj)
só
olívaolaj
10 dkg parmezán sajt
A tésztát lobogó, sós vízben feltesszük főni.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, ráadobjuk a kockára vágott hagymát, és megdinszteljük. Mehet rá a zúzott fokhagyma, ezt kb. fél percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a zöldbabot, majd kb. 10 percig közepes lángon pároljuk őket együtt.
A tészta főzővizéből félreteszünk egy merőkanállal, majd ha már al dente, azaz fogkemény a tészta, akkor leszűrjük.
A pestót otthon is elkészíthetjük, ebben az esetben a bazsalikomleveleket robotgépben pépesre daráljuk az olajjal, a reszelt parmezánnal és a fenyőmaggal együtt.
A tésztát, a pestót és a zöldbabot egy tálba tesszük, hozzáöntjük a főzőlevet, majd az egészet alaposan elkeverjük. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]