Ha kedveled az édesburgonyát, érdemes kísérletezni vele, és különféle variációkban kirpóbálni. Ebben a receptben az édesburgonya, a feta és a fokhagymás vaj kombinációja dominál. 

Az édesburgonya az utóbbi időben itthon is népszerű alapanyag lett, és ez nem véletlen: a batáta néven is ismert gumós élelmiszer igazán különleges, jellegzetes ízvilágú zöldség, amelyet rendkívül változatosan elkészíthetsz. Jó pirítva, pürésítve, sütve, és krémleves-alapanyagnak is kiváló. Most egy tepsiben készült variációt mutatunk, amit fokhagymás vajjal kenünk meg, a tetejére pedig feta sajtot teszünk.

Sült édesburgonya fokhagymás vajjal és fetával

4 közepes méretű édesburgonya
10 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk friss kakukkfű
1 tk friss petrezselyem
chilipehely

10 dkg feta

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Az édesburgonyát alaposan megmossuk, végüket levágjuk, majd kettévágjuk a zöldségeket.

Egy tálban összekeverjük az olvasztott vajat a zúzott fokhagymával, a felaprított kakukkfűvel és petrezselyemmel, a chilipehellyel és a sóval.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd elrendezzük rajta a burgonyákat. Megkenjük a vajas-fokhagymás keverék felével úgy, hogy mindenhol érje őket a máz, majd betoljuk a sütőbe, és 40-45 perc alatt készre sütjük őket.

Ha a villa könnyen belemegy a húsukba, kivesszük őket a sütőből, és egy krumplinyomó vagy villa segítségével megnyomkodjuk a tetejüket.

Újra megkenjük őket a fokhagymás vajjal, megszórjuk a fetával, és körülbelül 5 percre visszarakjuk a sütőbe. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!