A currys karfiolkrémleves egyszerű és gyors fogás, amely alaposan eltelít, de mégsem nehezíti el a gyomrot.
Bár a karfiolkrémleveseknek se szeri, se száma, a currys változat annyira zamatos és különleges, hogy feltétlenül érdemes neki adni egy esélyt. Ha nincs húsleves a hűtőben, alaplevet is használhatsz, végső esetben pedig a leveskocka is megteszi.
Currys karfiolkrémleves
1 fej karfiol
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 liter alaplé
2 dl tejszín
curry
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a karfiolt, a hagymát és a fokhagymát elrendezgetjük rajta, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a zöldségeket, körülbelül 30 perc alatt.
Az alaplevet felforraljuk, ízlés szerint hozzáadjuk a curryt és a sült zöldségeket. Alacsony lángon, fedő alatt kb. 15 percig főzzük.
Botturmix segítségével krémes állagúra pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és elkeverjük. Forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]