A szardellás-paradicsomos tészta az olasz konyha egyik közkedvelt fogása, amit te is gyorsan és egyszerűen összedobhatsz otthon. 

Ez a percek alatt elkészíthető ízletes tészta a mediterrán nyarak hangulatát idézi. Gyors étel, amit ebédre vagy vacsorára  egyaránt tálalhatsz, ráadásul viszonylag kevés alapanyagból áll, és az elkészítése is egyszerű, így kezdő szakácsok is bátran próbálkozhatnak vele.

Paradicsomos-szardellás spagetti

1 csomag spagetti
5 szelet konzerv szardella-filé
50 dkg passzírozott paradicsom
10 darab koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
friss petrezselyem

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk az átnyomot fokhagymákat, és elkeverjük. Hozzáadjuk a szardellát, és hagyjuk, hogy a hal az olajban szétessen.

Hozzátesszük a passzírozott paradicsomot, valamint a friss paradicsomokat, és hagyjuk felforrni. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 20 percig főzzük.

Ha a tészta al dente, leszűrjük, összekeverjük a szardellás-paradicsomos szósszal, megszórjuk a petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: