Hirdetés:

Itthon is elérhetővé válik a Nestlé Garden Gourmet termékcsaládja, amely növényi alapú gyorsfagyasztott húsalternatívákat kínál a hamburgerpogácsáktól elkezdve a nuggetseken át egészen a „húsgolyókig”. 

A Nestlé 2017-ben végzett kutatása alapján a fogyasztók 30%-a törekszik arra, hogy kevesebb húst egyen, napjainkra pedig ez az arány még tovább nőtt, amihez minden bizonnyal a koronavírus járvány kirobbanása is hozzátett. A vegán és vegetáriánus étkezés mellett egyre nagyobb hangsúly helyeződik a flexitáriánus táplálkozásra is, amely bár lehetőséget ad az állati eredetű táplálékok mértékletes fogyasztására, mégis a természetes eredetű növényi fehérjeforrásokat helyezi előtérbe.

nestlé garden gourmet
Fotó: Nestlé

A Nestlé még 2019-ben dobta piacra a Garden Gourmet termékcsaládot, amely végre hozzánk is eljut a Nestlé Professional üzletágán keresztül a Mirbeszt cégcsoport értékesítésében – igaz, először csak a háztartáson kívüli szegmensben lesz elérhető.

nestlé garden gourmet
Fotó: Netslé

Az immáron Magyarországon is elérhető termékcsalád fehérjében és rostban gazdag húsalternatívákat kínál a vegán, vegetáriánus, illetve flexitáriánus étrendet követők számára.

Fotó: Nestlé

A Garden Gourmet termékekkel a magyar fogyasztók elsőként a hazai éttermekben, szállodákban és közintézményekben találkozhatnak. Jelenleg öt különféle Nestlé húsalternatívát találni a piacon: a Sensational Burger hamburgerpogácsát, a kívül ropogós szezámmaggal megszórt Vegetarian Nuggets-et, a szójafehérje alapú Fillet Pieces-t, a tésztafélékhez ajánlott gyorsfagyasztott Vegan Balls-t és a a szójalisztből és búzafehérjéből készült Vegan Mince darálthús-helyettesítő készítményt.

Fotó: Nestle
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház