Általában nem örülünk, ha megreped a süti, ám a citromos pöfeteg esetében éppen ez lenne a lényeg. 

A kívül ropogós, belül puha pöfeteg sütinek a csokis változata a legismertebb, de a citromos verzióval is érdemes tenni egy próbát. A friss, nem túl édes sütemény a benne lévő vajnak köszönhetően lesz igazán omlós.

Hozzávalók

2 db tojás
120 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
150 g vaj (olvasztott)
280 g finomliszt
0.5 csomag sütőpor
2 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
100 g porcukor (golyók forgatásához)
1 kk kurkuma

 

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverő segítségével egy keverőtálban összekeverjük.

Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, és azzal is elkeverjük. Ezt követően mehet bele a sütőporral elkevert liszt, a citromok reszelt héja és leve. Ezután a kurkumát is hozzáadjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tészta, adjunk még hozzá egy kevés lisztet.

Hűtőben egy-másfél órát pihentetjük letakarva. Ez idő alatt a sütőt előmelegítjük.

Ebből az adagból körülbelül 30 darab, diónyi méretű gombócot formázunk a masszából, amiket meghempergetünk porcukorban.

A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól egyenlő távolságra, majd 170 fokos sütőben, 10-12 percig sütjük légkeverésen.

Amíg meleg a süti, picit lágynak tűnhet, de nem kell megijedni: amint kihűlnek megszilárdulnak, és kívül ropogósak, belül puhák lesznek.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: